Στους ανοιχτούς λογαριασμούς και στο παρελθόν του 34χρονου που δολοφονήθηκε σε καφετέρια εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας που αναζητεί ακόμη τον δράστη.

Το άγριο έγκλημα, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στην οδό Δυρραχίου 30, όταν ένοπλος εισέβαλε στην καφετέρια, και πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι, ρίχνοντας  συνολικά οκτώ σφαίρες.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 34χρονος, με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, ήταν σεσημασμένος κακοποιός, ενώ είχαν σημειωθεί τρεις απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του. Στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και είχε φυλακιστεί.

«Τι σου έκαναν αγόρι μου»

Η μητέρα του 34χρονου βρέθηκε στο σημείο και ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του. «Τι σου έκαναν αγόρι μου» μονολογούσε με δάκρυα στα μάτια.

Μαίνεται ο πόλεμος των συμμοριών της νύχτας

Η δολοφονία του 34χρονου φαίνεται πως είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στη βεντέτα μεταξύ δύο συμμοριών η οποία ξεκίνησε το 2008, με δεκάδες ανθρωποκτονίες και απόπειρες.

Εις βάρος του θύματος έχουν καταγραφεί τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η πρώτη τον Ιούλιο του 2007, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν στον κέντρο της Αθήνας. Δώδεκα χρόνια μετά, τον Μάιο του 2019, και αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στον Σταθμό Λαρίσης. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν αποπειραθεί και πάλι να τον βγάλουν από τη μέση, πυροβολώντας τον στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Περίπου είκοσι ημέρες μετά την τελευταία απόπειρα σε βάρος του, στελέχη της Ασφάλειας Αθηνών σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία είχαν συλλάβει έναν 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ένας από τους δράστες της απόπειρας στη Μιχαήλ Βόδα. Ο δεύτερος φέρεται από τους αστυνομικούς να είναι ένας 32χρονος, ο οποίος διαφεύγει, και δεν είναι απίθανο να είναι εκείνος που σκότωσε τελικά το θύμα μέσα στην καφετέρια.

Ο 32χρονος -σύμφωνα με τις αρχές- ήταν πρωταγωνιστικό μέλος συμμορίας Αλβανών κακοποιών, η οποία χωρίστηκε σε δύο ομάδες το 2007 και τότε ξέσπασε ο μεταξύ τους εμφύλιος. Αρχικά η πρώτη ομάδα απαριθμούσε εννέα άτομα και η δεύτερη πέντε, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας, αλλά σταδιακά προστέθηκαν και άλλα άτομα.

Μέσα σε δύο χρόνια αυτή η βεντέτα έφερε δώδεκα δολοφονίες και δέκα απόπειρες.