Μεγάλη ύφεση κρουσμάτων στην Ευρώπη – Ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη

Σημαντική μείωση στα καθημερινά κρούσματα κοροναϊού ανά 100.000 κατοίκους με παράλληλη αύξηση των εμβολιασμών έχει σημειωθεί σε όλα τα κράτη στην ΕΕ δίνοντας ελπίδα για σχετική επιστροφή στην κανονικότητα.

Παραμένει ωστόσο η ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη το προπύργιο της οποίας στην Ευρώπη βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι στη λίστα των δέκα χωρών παγκοσμίως που έχουν τα περισσότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτό οφείλεται εν μέρει στους εμβολιασμούς καθώς περίπου το 37% των ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση σε όλη την ΕΕ.

Πτώση έχει σημειωθεί και στους θανάτους με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Βελγίου που χτυπήθηκε ανελέητα από τον ιό: πλέον οι θάνατοι λόγω κοροναϊού είναι μόλις 15 κάθε μέρα ενώ οι συνολικοί από την αρχή της κρίσης είναι κοντά στις 25.000.

Ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε στο MEGA ότι ανησυχία παραμένει η ινδική μετάλλαξη, καθώς η βάση της είναι στη Μεγάλη Βρετανία, όπου αντιπροσωπεύει το 50%-75% όλων των νέων μολύνσεων.

Γερμανία και Γαλλία προς το παρόν έχουν επιβάλει καραντίνα στους Βρετανούς τουρίστες ενώ αντίθετα ο ευρωπαϊκός νότος που βασίζεται στον τουρισμό έχει ανοίξει τις πύλες στους Βρετανούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk