Σε ένα παιχνίδι που… έσπασαν καρδιές, το Λαύριο επικράτησε με σκορ 81-74 του Προμηθέα Πάτρας εντός έδρας και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League, για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έκανε μια απίθανη ανατροπή στη σειρά με τους Πατρινούς, αφού βρέθηκε πίσω με 2-0 στις νίκες, καταφέρνοντας να πάρει τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και να είναι εκείνη που θα βρεθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκλεν Κόζι που είχε 21 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης ήτα και ο Τάισον Κάρτερ με 14. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι είχαν κορυφαίους τους Τζιαν Κλαβέλ και Δημήτρη Αγραβάνη με 19 πόντους έκαστος, ενώ 17 πρόσθεσε ο Τζέριαν Γκραντ.

Το Λαύριο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση έχοντας περισσότερες λύσεις και χτυπώντας κοντά στο καλάθι τον Προμηθέα εκμεταλλευόμενο τον τραυματισμό του Τζεράι Γκραντ. Ωστόσο το μεγάλο του πρόβλημα ήταν πίσω από τα 6,75μ όπου δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας είχε σε τρομερή μέρα τον Δημήτρη Αγραβάνη που πραγματικά… κουβαλούσε τους Πατρινούς στην επίθεση.

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με τις ομάδες να μην είναι ιδιαίτερα εύστοχες από μακριά, όμως και οι δύο εκματελλεύτηκαν τις αργές επιστροφές των αντιπάλων τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλούς αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Έτσι οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 40-36 υπέρ του Λαυρίου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε πραγματική μάχη, με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρές άμυνες, τον Μάκη Γιατρά να αποβάλλεται λόγω διαμαρτυρίας στους διαιτητές και τον Προμηθέα να επιστρέφει από το -11 όπου βρέθηκε, περνώντας μάλιστα και μπροστά στο σκορ σε κάποια στιγμή, με το Λάυριο να παίρνει ξανά κεφάλι στο σκορ.

Η τελευταία περίοδος δεν διέφερε σε τίποτα. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές με διψήφια διαφορά πόντων, όμως οι Πατρινοί βρήκαν τους τρόπους να επιστρέψουν. Οι παίκτες του Λαυρίου έκαναν κάποια σημαντικά λάθη, όμως τελικά δεν στοίχισαν και έτσι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με σκορ 81-74 και έτσι προκρίθηκε στους τελικούς.