Τις εξελίξεις στην υπόθεση της φριχτής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας και η δρ Εγκληματολογίας, Δέσποινα Βουρδάκου.

«Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό είμαστε πιο κοντά στην εξιχνίαση. Είναι σφραγισμένες οι έρευνες. Οι συνάδελφοι που ασχολούνται είναι πιο κοντά στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος» σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ο αστυνομικός υπογράμμισε ότι οι δράστες έκατσαν πολύ μέσα στο σπίτι του θύματος.

Για ένα «ιδιαίτερο έγκλημα» έκανε λόγο η κ. Βουρδάκου.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία πάλης. Οι δράστες είχαν πολύ καλό σχεδιασμό, στρατηγική, μεθοδολογία. Είχαν παρακολουθήσει τα υποψήφια θύματά τους. Γνώριζαν την οικονομική τους επιφάνεια. Έφτασαν οι αρχές σε κάποια πρόσωπα αλλά θέλουν να δέσουν την υπόθεση» δήλωσε.

Όπως ανέφερε η εγκληματολόγος, από το έγκλημα ξεχωρίζει κάποια στοιχεία: Το περίστροφο των ληστών, το πόση ώρα έκατσαν μέσα στο σπίτι αλλά και την βαρβαρότητα που επέδειξαν. «Κρέμασαν τον σκύλο. Ήθελαν να μας δείξουν πόσο βάρβαροι και σκληροί είναι χωρίς οίκτο».

Συμμορίες ανηλίκων

Αναφορικά με τις συμμορίες ανηλίκων που δρουν, η κ. Σβουρδάκου είπε ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε φυλακές ανηλίκων στη συνέχεια θα είναι πιο οργανωμένοι στην παραβατική δράση.

«Είναι σε μεγάλη έξαρση μετά το 2005 οι δράσεις συμμοριών ανηλίκων. Δεν μπορέσαμε ποτέ να το καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο που λυμαίνονται διάφορες περιοχές. Ακόμα και σε περιοχές που δεν το περιμένεις» είπε ο κ. Μπαλάσκας.