ΒΨΗ 44χρονη παρουσιάστρια του BBC Lisa Shaw πέθανε λίγες μέρες αφότου είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η οικογένειά της, όπως ενημερώνει το βρετανικό πρακτορείο, σημειώνει πως η 44χρονη εμφάνισε θρομβώσεις μέρες μετά τον εμβολιασμό της και τελικώς κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.

Η 44χχρονη μητέρα που εργάζονταν στο BBC Newcastle, εμφάνισε «σοβαρούς» πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο  και αρρώστησε σοβαρά λίγες μέρες αργότερα, ανέφερε η οικογένειά της.

Η δήλωση της οικογένειας

«Νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Royal Victoria Infirmary, με θρομβώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία», αναφέρεται στη δήλωση. Η Lisa, άφησε την τελευταία της πνοή, «περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, την Παρασκευή το απόγευμα.

Είμαστε συντετριμένοι. Θα την αγαπάμε και θα μας λείπει για πάντα».

 Εξετάζεται η αιτία θανάτου

Στο πιστοποιητικό θανάτου της 44χρονης δεν αναγράφεται ακριβής αιτία θανάτου, αναφέρεται, ωστόσο, πως ο εμβολιασμός με Astrazeneca είναι ένας από τους παράγοντες που εξετάζονται ως προς αυτό.
Ειδικότερα στο πιστοποιητικό που έχει δει το BBC, αναφέρεται πως είναι εξετάζεται εάν ο θάνατος είναι αποτέλεσμα «επιπλοκών λόγω του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με AstraZeneca».