Την εκτίμηση ότι η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται, που σημαίνει ότι είναι πιθανή περαιτέρω χαλάρωση στα μέτρα εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  πρόεδρος του Παννεληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς, συνεπώς τα βήματα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν σε κάποια φάση, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας και την επαναφορά της μουσικής σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας, στον Σκάι, πως δεν γνωρίζει ωστόσο τι θα συζητηθεί από την επιτροπή και το ποιες αποφάσεις θα παρθούν και ως εκ τούτου δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε προβλέψεις.

Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος διευθύντρια της 7ης Κλινικής του Σωτηρία,  Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε πως η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα αποτυπώνεται και από το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία καθώς έχουμε πολύ λιγότερους νοσηλεύομενους.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μείωση νοσηλευομένων σε επίπεδο 40% και λιγότερους ασθενείς σε μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά για τις ΜΕΘ η κα Γκάγκα επεσήμανε πως εισαγωγή στις ΜΕΘ παρατηρείται σε ανεμβολίαστους ή πολίτες που έχουν κάνει μόνο τη μια δόση.

«Άρα είναι πολύ σημαντικό να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν. Αυτή είναι η ασφάλεια», συνόψισε.