Την «υπερηφάνεια» του για τη δουλειά που έγινε γύρω από το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πανδημίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του εγχειρήματος από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο έλληνας πρωθυπουργός -αφότου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους- είπε πως είναι υπερήφανος για τη δουλειά που έχει γίνει τόσο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και συνολικά.

Όπως είπε, η πανδημία αποτέλεσε έναν επιταχυντή των ψηφιακών εξελίξεων.

«Χρειαζόμασταν ένα εργαλείο για τις μετακινήσεις μιας και η Ελλάδα στηρίζεται στον τουρισμό» επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε αναπτύξει το ψηφιακό πιστοποιητικό σε συνεργασία με την Κομισιόν. Είδατε την παρουσίαση είναι πολύ απλή και εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να μετακινηθεί κάποιος και να τον υποδεχθεί η κάθε χώρα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει πριν από την 1η Ιουλίου, «είναι σημαντικό για να αποκαταστήσουμε την ελευθερία κίνησης των πολιτών».

Δείτε την παρουσίαση