Η Τουρκία ανακάλυψε πετρέλαιο σε τρία νέα χερσαία πηγάδια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Sabbah, το πετρέλαιο βρέθηκε σε δύο πηγάδια στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ και σε μια τρίτη τοποθεσία στη βορειοδυτική επαρχία Κιρκλάρελι.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε σε ένα από τα Πριγκιπονήσια, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη.

Άλλα 6.800 βαρέλια στη ημερήσια παραγωγή

Τα νέα κοιτάσματα θα προσθέσουν 6.800 βαρέλια πετρελαίου στην καθημερινή παραγωγή της χώρας, δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η εγχώρια μέση ημερήσια παραγωγή μας υπερβαίνει τα 61.000 βαρέλια πετρελαίου», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Περίπου 2.800 και 3.000 βαρέλια πετρελαίου θα παράγονται καθημερινά από τα φρεάτια Akoba-1 και Yenişehir-1 αντίστοιχα στο Ντιγιαρμπεκίρ και 1.000 βαρέλια από το πηγάδι Misinli-2 στο Κιρκλάρελι, ανέφερε μέσω twitter ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντόνμεζ μετά από τις σχετικές δηλώσεις του Ερντογάν.

Πάντως ο Ντόνμεζ τη Δευτέρα σχολίασε ότι η χώρα θα μπορούσε να ανακοινώσει μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Αλλά μάλλον το ξανασκέφτηκε καθώς είπε «ας περιμένουμε τον Ιούνιο για την ενημέρωση. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο».

Πηγή: ot.gr