Αυξάνονται οι βουλευτές που θα μπορούν να είναι παρόντες με φυσική παρουσία στη Βουλή τόσο στις συνεδριάσεις της ολομέλειας όσο και στις άλλες αίθουσες που συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, από 50 που ισχύει σήμερα, στους 120, μετά από απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 150 βουλευτές και με τις δύο δόσεις και συνολικά 200 βουλευτές είναι όσοι έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εως το τέλος του καλοκαιριού το κοινοβουλευτικό «τείχος ανοσίας» θα έχει ενισχυθεί καθώς το σύνολο των βουλευτών θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120, ακολουθώντας τη γενική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί.