«Μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει το 1,9 εκατ. ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας», τόνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «αυτό βεβαίως εξαρτάται και από την συμμετοχή των πολιτών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε επίσης ότι αυτό «θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με γοργούς ρυθμούς».

Αναφορικά με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, είπε ότι «ακόμη και με αυτά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, υπερτερούν τα οφέλη των κινδύνων».

Πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις της Επιστροπής λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και με βάση αυτά, προγραμματίζουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Σύστησε δε στους πολίτες να εμβολιαστούν στην 1η και στην 2η δόση με το ίδιο σκεύασμα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό κατ΄οίκον

Για τον εμβολιασμό των εφήβων, ανέφερε ότι την Παρασκευή θα έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (ΕΜΑ) για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω με το Pfizer.

Τόνισε ότι το Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30-34 και αναλόγως της ανταπόκρισης θα ανοίξει και σε άλλες ομάδες. Οταν ολοκληρωθούν αυτές οι ομάδες θα μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 12-18.

Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, είπε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα.