Δεν είναι λίγοι οι πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούν να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca, με φόντο τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας και έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα αμφισβήτησης.

Παρότι, όπως έγινε γνωστό πρόκειται μόνο για πέντε περιπτώσεις μετά από περίπου 905.000 εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα, πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να επιλέξουν το εν λόγω εμβόλιο και προτιμούν να κάνουν τα mRNA εμβόλια, δηλαδή αυτά της Pfizer και της Moderna.

Έτσι λοιπόν, οι πολίτες βρήκαν τον τρόπο για να επιλέξουν το εμβόλιο που θέλουν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Ως γνωστόν, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταλάβει με ποιο σκεύασμα θα εμβολιαστεί από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

Το κόλπο για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Εάν όμως, δεν καταφέρει με αυτό τον τρόπο να βρει το εμβόλιο της αρεσκείας του, αλλάζει τον ταχυδρομικό κώδικά του (ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί όσες φορές χρειαστεί) και βάζει κάποιας άλλης περιοχής, προκειμένου να βρει εμβολιαστικό κέντρο που να κάνει το εμβόλιο που επιθυμεί.

Παραδείγματος χάριν, η εφαρμογή emvolio.gov.gr θα δείξει σε έναν κάτοικο της Αθήνας, μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται σχετικά κοντά του.

Εάν σε αυτά γίνονται εμβόλια μόνο με AstraZeneca, ο συγκεκριμένος πολίτης μπορεί να βάλει τον ταχυδρομικό κώδικα του Ελληνικού ή όποιας άλλης περιοχής στην Αττική επιθυμεί μέχρι να βρει το εμβόλιο που θέλει.

Αλλάζουν ή ακυρώνουν τα εμβόλια με AstraZeneca οι Κρητικοί

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί τον τελευταίο καιρό στους πολίτες της Κρήτης ως προς τα εμβόλια της AstraZeneca, καθώς στο νησί καταγράφηκαν τρεις από τις συνολικά πέντε περιπτώσεις θρομβώσεων.

Έτσι, αν μπορούν, επιλέγουν διαφορετικό εμβόλιο ή ακόμα και να ακυρώσουν τον εμβολιασμό τους.

«Ο κόσμος είναι ανήσυχος αρκετά. Οι περισσότεροι αν έχουν την δυνατότητα επιλέγουν διαφορετικό εμβόλιο. Στις ηλικίες που δεν έχει ακόμα ανοίξει το σύστημα, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να γίνουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για να πάνε σε Pfizer» επισημαίνει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστείδης Σκουντάκης ο οποίος εικάζει πως «όταν ανοίξει η πλατφόρμα στις νεότερες ηλικίες θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις».