Δύσκολες ώρες περνάει ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης, όπου παραμένει κρατούμενος εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Ο αδερφός του, Γιάννης Λιγνάδης, αποκάλυψε τις δυσκολίες που είχε να επικοινωνήσει με τον γνωστό σκηνοθέτη. Προσπάθησε μάλιστα να τον επισκεφτεί κατά την περίοδο του Πάσχα, αλλά λόγω της αυστηρής καραντίνας δεν κατάφερε να περάσει τα διόδια.

Σε αυτό το διάστημα που ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τόσες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο Γιάννης Λιγνάδης έχει δεχτεί αναμφίβολα και αυτός κάποια πυρά εξαιτίας του δεσμού που έχουν.

Οι αιχμές του Γιάννη Λιγνάδη για εμμονική συκοφάντηση του ονόματος του αδελφού του

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε τα παράπονα του για τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων που αφορούν τον αδελφό του στην εκπομπή του STAR ,από τον Πέτρο Κουσουλό, εκδότη της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” και διευθυντή των ereportaz.gr /dikastikoreportaz.gr.

Ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε λόγο για εμμονική αντιμετώπιση του αδερφού του και για επιχείρηση συκοφάντησης του ονόματος τους και της προσωπικότητας τους. Υπερθεμάτισε μάλιστα την αθωότητα του σκηνοθέτη και ζήτησε να του επιτραπεί να βλέπει συχνότερα τον αδερφό του.

«Διαμαρτύρομαι για την εμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση.

Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες.

Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».

Απαντώντας ο δημοσιογράφος είπε ότι κατανοεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τα δύο αδέλφια. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά εμμονή με τον Δημήτρη Λιγνάδη ,υπάρχει μόνο ρεπορτάζ το οποίο είναι πάντα τεκμηριωμένο. “Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου αλλά το ρεπορτάζ πολλές φορές είναι σκληρό” επισήμανε.

Η καταγγελία του 24χρονου για βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη

Εξηγήσεις για ακόμη μία πράξη βιασμού ανηλίκου αγοριού καλείται να δώσει ο προσωρινά κρατούμενος για πράξεις σεξουαλικής βίας σκηνοθέτης-ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο καλλιτέχνης, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 26 Φεβρουαρίου για κατηγορίες που αφορούν δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων αγοριών, βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμη μία έρευνα για σεξουαλική βία μετά από καταγγελία. Πρόκειται για την τέταρτη υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη με πρωταγωνιστή τον προσωρινά κρατούμενο, καθώς στα τέλη Μαρτίου ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για βιασμό.

Ο καταγγέλλων στην υπό έρευνα υπόθεση, που σήμερα είναι 24 ετών, κατέθεσε λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του Λιγνάδη στην ανακρίτρια της υπόθεσης στην οποία είχε προσέλθει αυτοβούλως.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, πριν επτά χρόνια βιάστηκε από τον καλλιτέχνη δύο φορές. Η κατάθεση του 24χρονου άντρα διαβιβάστηκε από την δικαστική λειτουργό στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τώρα έδωσε εντολή να ληφθεί ανωμοτί κατάθεση από τον ηθοποιό.

Οι εξηγήσεις του Δημήτρη Λιγνάδη θα ληφθούν από το Τμήμα Ασφάλειας Τριπόλεως, καθώς κρατείται στις φυλακές της πόλης και αμέσως μετά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Αθήνας ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.