Εκτός από τη συνάντησή του με το Νίκο Δένδια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια επανάληψη με αντιστροφή ρόλων του μοντέλου των συναντήσεων που είχε ο Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία όπου είχε τετ α τετ και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλη την καλή διάθεση

Η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα και κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του είχε δηλώσει χτες όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις

Νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις διαρροές από τα ΜΜΕ της γείτονος, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη

Διπλωματικές πηγές πάντως ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.