Ο Ρικ Πιτίνο εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό του για την Εθνική ομάδα και το προολυμπιακό τουρνουά.

Ο αμερικανός τεχνικός έχει παρακολουθήσει αγώνες των ημιτελικών των πλέι-οφ της Basket League και πλέον αναμένεται να έχει συνάντηση με τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΕΟΚ, προκειμένου να καταλήξει στις κλήσεις της Γαλανόλευκης για την προετοιμασία για τον Καναδά.

Στη συνάντηση με τους Ηλία Παπαθεοδώρου, Σωτήρη Μανωλόπουλο και Θανάση Σκουρτόπουλο θα αποφασίσει για το ποιους θα καλέσει, με την προετοιμασία να ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, αλλά και με πολλές απουσίες, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Πιτίνο θα καλέσει τους Έλληνες του Ολυμπιακού (Πρίντεζη, Λαρεντζάκη, Σλούκα), ενώ θεωρείται δεδομένο πως ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι στις κλήσεις και θα αποφασίσει μετά ο ίδιος αν θα πάει στον Καναδά, με τις πληροφορίες να λένε πως είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Εθνική έπειτα από έξι χρόνια.

Από την άλλη παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μοιάζει αδύνατον να είναι παρόντες, ειδικά από τη στιγμή που οι Μπακς έκαναν το 2-0 με τους Χιτ και είναι κοντά στην πρόκριση.