Στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ryanair για παρουσία ξένων πρακτόρων παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση τονίζοντας ότι το περιστατικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Μείζονα ερωτήματα

«Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ryanair, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν πράκτορες ξένης υπηρεσίας στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αθήνα και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία, προκαλούν μείζονα ερωτήματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι αυτά τα ερωτήματα ενισχύοντας από το ότι «ειδικά καθώς ήταν γνωστό ότι ο Ρομάν Προτάσεβιτς καταζητείτο από το καθεστώς Λουκασένκο και είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσκεψης της αρχηγού της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα. Και να απαντήσει εάν το «επιτελικό κράτος» και οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος ή ασχολούνται μόνο με τον «εσωτερικό εχθρό» για να γνωρίζουν «τι καπνό φουμάρει» ο κάθε νέος που συχνάζει στις πλατείες της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.