Το ποσό των 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ θα κοστίσει στις ευρωπαϊκές ομάδες η πανδημία του κοροναϊού σύμφωνα με έκθεση της UEFA, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας τις τεράστιες οικονομικές απώλειες του τελευταίου έτους.

Όπως σημειώνει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πλέον ένας τομέας που έχει πάψει να έχει έσοδα, ενώ γίνεται λόγος για μια «βάναυση διακοπή έπειτα από είκοσι χρόνια αδιάκοπης ανάπτυξης».

Επίσης, όπως αναφέρεται, η Covid-19 στερεί από τις ομάδες «τουλάχιστον το 10% του αναμενόμενου εισοδήματος για το 2019-20 και το 2020-21».

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο αγωνιστικών περιόδων η UEFA αξιολογεί το σωρευτικό έλλειμμα -στα 55 πρωταθλήματά της- στα 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους 711 πιο σημαντικούς συλλόγους και 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για τους υπόλοιπους.

Περιλαμβάνοντας όλα τα οικονομικά δεδομένα και τους ισολογισμούς που έχουν ήδη δημοσιευτεί, καθώς και τις επαναδιαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και μια σειρά παραμέτρων, αυτή η έκθεση των 112 σελίδων είναι μακράν η πιο ακριβής σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της Covid-19 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.