Υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων τις επόμενες ώρες, και κατόπιν εορτής, αφού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα, αποφάσισε να κινηθεί η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση συγκεντρώσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Εκεί όπου από το πρωί οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν κι αφού ξέφυγαν από τους αστυνομικούς.

Ουσιαστικά η Αστυνομία άφησε τα λεωφορεία με τους οπαδούς να κατέβουν στην Αθήνα και τώρα φοβάται επεισόδια σε περίπτωση που υπάρξουν οπαδοί άλλης ομάδας στο κέντρο της Αθήνας. Ο φόβος γενικευμένου… πολέμου οδήγησε την ΕΛΑΣ σε απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Αλλωστε στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπάρχουν πληροφορίες για αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων.

Είναι άγνωστο, όμως, τι θα γίνει αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποφασίσουν να πάνε στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν την ομάδα τους ή αν μεμονωμένα μεταβούν αύριο στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 ώρα της 21/05/2021 ημέρα Παρασκευή έως και 06:00 ώρα της 23/05/2021 ημέρα Κυριακή, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται  σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη των Αθηνών, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Ο.Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) την 22/05/2021 και 21:00 ώρα (κεκλεισμένων των θυρών), καθώς και της άφιξης περί των διακοσίων (200) οπαδών της  «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» από τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση τους επί της οδού Μενάνδρου αρ. 58 στην Αθήνα (Σύνδεσμος Φιλάθλων Π.Α.Ο.Κ.).

Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών για επικείμενες αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων των Αθηνών στην ανωτέρω περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων μεταξύ τους.