Το… αδιαχώρητο επικρατεί στην πλατφόρμα των ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, καθώς μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών ηλικίας 40-44 ετών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που «τρέχει».

Όπως συνέβη και περίπου προ τριών εβδομάδων με τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα μόνο για το σκεύασμα της AstraZeneca -όπου μάλιστα η κυβέρνηση χρειάστηκε να ανοίξει νέες εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διευκολυνθούν όλοι να βρουν άμεσα ραντεβού- έτσι και σήμερα που άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια, χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους με την… «Ελευθερία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μέχρι περίπου τη 1 το μεσημέρι έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 65.000.

Παράλληλα, υπάρχει σταθερή ροή στο σύστημα του προγραμματισμού των ραντεβού, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στους αρμόδιους για τον ρυθμό με τον οποίο θα χτιστεί το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας».

Τον Ιούνιο οι 20-29

Μάλιστα, τον Ιούνιο αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στις ηλικίες 20-29 ετών να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, αυτό θα συμβεί με μια συγκεκριμένη προϋπόθεση: δεν θα εμβολιάζονται με το AstraZeneca. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20-29 η πλατφόρμα θα ανoίξει τον Ιούνιο και δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca.

Απαντώντας για την ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους, ο Γεωργαντάς τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος για την ποινή των 16 ημερών έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά.

Όπως είπε, η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο, καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα και τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και την κατεβάσανε στις 16 ημέρες.

Για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-35 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με την ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο. «Δεν υπάρχουν αποφάσεις θεσμοθετημένες αυτή την στιγμή» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, ωστόσο η εθνική επιτροπή λέει ότι όσοι έχουν νοσήσει θα κάνουν μια δόση. Ο κ. Γεωργαντάς, ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αποφάσεις και ανακοινώσεις.