Έντονα καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ τον βομβαρδισμό του κτιρίου της «Ερυθράς Ημισελήνου» στην Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν και να χάσουν την ζωή τους.

Ακόμα, το Κατάρ εναντιώνεται και στις καταστροφές που υπέστη το νοσοκομείο «Σέιχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ-Τάνι» ύστερα από τις συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις γύρω από το κτίριο του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα, το κράτος του Κατάρ χαρακτηρίζει ως ντροπή τον βομβαρδισμό του πύργου Al-Jalaa στην Λωρίδα της Γάζας, όπου στεγάζονταν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το Al-Jazeera και το Assosiate Press.

«Η στόχευση ανθρωπιστικών δομών και μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπιστικών κανόνων και αξιών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το κράτος του Κατάρ» συνεχίζει η ανακοίνωση «καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτήν την αμαρτωλή πράξη και να καταβάλει περαιτέρω προσπάθειες για τον τερματισμό των συνεχών εγκλημάτων του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη».