Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, με τα media στην Αργεντινή να μεταφέρουν τις τελευταίες ώρες την είδηση πως η εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο μετέτρεψε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση την κατηγορία για τους επτά εμπλεκομένους.

Και πλέον εκείνοι, σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια.

Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη η εισαγγελία θεωρεί πως ο θάνατος του Μαραντόνα δεν οφείλεται σε αμέλεια ή επαγγελματικό παράπτωμα, αλλά στο γεγονός πως οι γιατροί και οι φροντιστές του δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το θάνατό του.

«Έπειτα από τόση αδικία, το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) μέλος της εισαγγελικής αρχής του Σαν Ιζίντρο και υπεύθυνος για την έρευνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιβαρυντική αλλαγή στο κατηγορητήριο έχει συνδεθεί με τη δημοσίευση στις αρχές Μαΐου μια έκθεσης εμπειρογνωμόνων.

Αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του από την ομάδα που τον περιέθαλπε και κάνει λόγο για ανεπαρκή και απερίσκεπτη θεραπεία.

«Οι ενδείξεις για τον κίνδυνο να πεθάνει, που παρουσίασε, αγνοήθηκαν» ανέφεραν στην έκθεσή τους οι 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των ιατροδικαστικών παθολόγων που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, επισημαίνοντας πως η παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα «αλλοιώθηκε από ελλείψεις».

Οι επτά κατηγορούμενοι είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, ένας νοσοκόμος και μία νοσοκόμα, που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.