Απάντηση στο γιατί δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών που εκκενώθηκαν μετά τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, έδωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Σχινό Κορινθίας, με τους κατοίκους έξι οικισμών να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κάτοικοι που μίλησαν το πρωί στην ΕΡΤ σημείωσαν πως κινδύνευσαν και επεσήμανε «κάποια στιγμή κινδυνεύσαμε πάρα πολύ, ευτυχώς δόθηκε εντολή εκκένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης διευκρίνισε στο OPEN για ποιον λόγο δεν υπήρξε ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» για την προειδοποίηση των κατοίκων για τη φωτιά.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο αριθμός λειτούργησε, αλλά «δεν χρειάστηκε να λάβουν SMS γιατί δεν κινδύνεψε κανείς, με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά σε κατοικούμενα σπίτια».

Όπως συμπλήρωσε, «δεν κρίθηκε απαραίτητη» η αποστολή έκτακτης ειδοποίησης, ενώ παρατήρησε πως «πρέπει να γίνεται με προσοχή η αποστολή τέτοιων μηνυμάτων βραδινές ώρες».

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα που θα αποσταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις 3-4 τα ξημερώματα, μπορεί να δημιουργήσει και πανικό. Όταν η απομάκρυνση διασφαλίζεται με άλλο τρόπο, δεν χρειάζεται αποστολή μηνύματος».