Tην τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς για την άρση των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων ενάντια στη διασπορά του κοροναϊού ενέκρινε τo Ευρωκοινοβούλιο, σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η τροπολογία στηρίχτηκε από τους Σοσιαλιστές και τους «Πράσινους», ενώ καταψηφίστηκε από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, στην ανάρτησή του, «η τροπολογία καταψηφίστηκε και από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ».

Τι θα αποφασίσει η ΕΕ

Να σημειωθεί ότι αυτή η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι «αυτομάτως» θα αρθούν οι πατέντες των εμβολίων.

Όσο και αν αποτελεί μοχλό πίεσης για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία απόφαση της πλειοψηφίας του Σώματος των ευρωβουλευτών, οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν τον τελικό λόγο.

Και όπως ήδη διαπιστώσαμε, τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ταχθεί κατά της άρσης των πατεντών στα εμβόλια κατά του κοροναϊού, προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα, με βασικότερο εκείνο της αμφίβολης αξιοπιστίας στην παραγωγή των εμβολίων.