Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι αναμένει σημαντική κλιμάκωση στη Γάζα, στον δρόμο για μια εκεχειρία.

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε: «Οι δύο ηγέτες μίλησαν λεπτομερώς για την κατάσταση στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην «υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων», καθώς και στις συνεχείς διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και τοπικών κυβερνήσεων».

Ρουκετοπόλεμος με τον Λίβανο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ρουκετοπόλεμος ξέσπασε ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο. Συγκεκριμένα, τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Η αεροπορική άμυνα της χώρας αναχαίτισε μία από τους ρουκέτες, ενώ δύο από αυτές προσγειώθηκαν στη θάλασσα και άλλη μία σε ακατοίκητη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι σε απάντηση έπληξε θέσεις εντός του εδάφους του Λιβάνου με το πυροβολικό.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο σε κάθε μέτωπο» διαμηνύουν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.