Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε για την εγκληματικότητα που παρατηρείται και τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων.

«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ανακυκλούμενη εγκληματικότητα. Η αστυνομία βρίσκεται σε ένα συνεχές crash test. Οι Γεωργιανοί είναι πολύ σκληροί, δεν θα ομολογήσει ποτέ. Το DNA του έχει ταυτοποιηθεί. Είναι σεσημασμένος. Αυτόν θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω. Μέχρι να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω. Θα μπει για ληστεία, θα βγει στα 3-4 χρόνια. Ο δικαστής θα του ρίξει παραπάνω ποινή. Δεν έχει κάνει φόνο, εκτός αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση των Γλυκών Νερών.»

«Να αλλάξουν οι νόμοι, η πολιτεία να φτιάξει φυλακές κι αυτοί που τελούν φόνους να μην βλέπουν το φως του ήλιου. Το σπίτι είναι ιερός χώρος. Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του νόμου κι εκεί, στη διάρρηξη.», πρόσθεσε.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Β.Α. Αττικής για την έξαρση της εγκληματικότητας

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας, άνοιξε η συζήτηση για την έξαρσή της και την αυστηροποίηση των ποινών.

«Η ασφάλεια μας έχει απασχολήσει εδώ και κάποια χρόνια. Έφυγαν τα αστυνομικά τμήματα από κοντά. Έρχεται το Α.Τ της Ραφήνας. Μέσω όμως κάποιων ομάδων στο viber, γνωριστήκαμε, δημιουργήθηκε ένας κοινωνικός ιστός και οι κάτοικοι προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με πρώτο αυτό της ασφάλειας. Τις περιπτώσεις τις μαθαίνουμε, είναι συχνά συμμορίες Ρομά. Τους πιάνουν και εμφανίζονται νέες συμμορίες. Έχει εξάρσεις και υφέσεις το φαινόμενο. Έχουν αρχίσει πάλι να ξανάρχονται», λέει η κυρία Νάσια Καϊμακά κάτοικος της περιοχής.

«Είναι δύο εταιρείες σεκιούριτι, 4 περιπολικά που ελέγχουν την περιοχή. Μετά την καραντίνα αναμένουμε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Υπάρχουν συχνά φαινόμενα ληστειών.»