Με χαμόγελα υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό τη νίκη της Τσέλσι απέναντι στην Λέστερ με 2-1, για την 37η αγωνιστική της Premier League, καθώς με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφτασε τους 67 βαθμούς και έκανε καθοριστικό βήμα για την 4άδα.

Οι Μπλε ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και μία αγωνιστική πριν το τέλος βρίσκονται στο +1 από την τέταρτη Λέστερ, αλλά και στο +4 από την πέμπτη Λίβερπουλ, η οποία ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς αγωνίζεται το βράδυ της Τετάρτης, εκτός έδρας με την Μπέρνλι.

Εάν οι Reds ηττηθούν, η Τσέλσι θα σφραγίσει και τυπικά την παρουσία της στην πρώτη 4άδα της Premier League. Εάν η ομάδα του Κλοπ φέρει ισοπαλία απέναντι στην Μπέρνλι, οι Μπλε θα θέλουν τον ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική, καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων (23 εναντι 21) και υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αν κερδίσει η Λίβερπουλ, θα ισοβαθμήσει στην τέταρτη θέση με την Λέστερ (66π.) και η Τσέλσι θα βρίσκεται στο +1 από τις έτερες διεκδικήτριες της τετράδας. Σε αυτή την περίπτωση όλα θα κριθούν στην 38η και τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, στην οποία η Τσέλσι θα παίξει στο Βίλα Παρκ με την Αστον Βίλα, η Λέστερ εντός έδρας με την Τότεναμ και η Λίβερπουλ στο Ανφιλντ με την Κρίσταλ Πάλας. Η μάχη της τετράδας στην Premier League αφορά και τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και να έχουν… έννομο συμφέρον.

Εάν η ομάδα του Τόμας Τούχελ καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Premier League, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αντί για τον πρώτο.

Εάν οι Μπλε δεν καταφέρουν να κλειδώσουν μία θέση στο επόμενο C.L μέσω του πρωταθλήματος, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να περιμένουν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στις 29 του μηνός, ευελπιστώντας να το κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο, που σημαίνει πως η προετοιμασία της ομάδας θα προγραμματιστεί νωρίτερα…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Premier League μέχρι το φινάλε (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

Τσέλσι: Άστον Βίλα*

Λέστερ: Τότεναμ

Λίβερπουλ: Μπέρνλι*, Κρίσταλ Πάλας