Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων υπηρετούν την ΕΜΑΚ μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως στόχος δεν είναι η κυβέρνηση να προσβάλει κάποιον.

«Η ΕΜΑΚ πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή. Στόχος δεν είναι να προσβληθεί κανένας. Η ΕΜΑΚ είναι άμεσης διαθεσιμότητας ομάδα. Γι΄αυτό δίνεται δυνατότητα όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν να μεταφερθούν αλλού και όσοι έχουν εμβολιαστεί να μεταφερθούν στην συγκεκριμένη ομάδα», τόνισε η κ. Πελώνη τονίζοντας πως η συζήτηση για τους υγειονομικούς είναι μία συζήτηση που θα γίνει το φθινόπωρο.

Για τη χαλάρωση που επικρατεί στην κοινωνία παρά το γεγονός πως τα κρούσματα παραμένουν ακόμη υψηλά, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως υπάρχει μία εικόνα αποκλιμάκωσης στα νοσοκομεία, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Θα ενταθούν οι έλεγχοι και ιδίως το Σαββατοκύριακο για ωράριο και μάσκες

«Οι έλεγχοι θα ενταθούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον ιό. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί», ανέφερε η κ. Πελώνη τονίζοντας στον ΣΚΑΪ πως έχει παρατηρηθεί χαλάρωση και στην χρήση της μάσκας.

Σχετικά με τα τοπικά lockdown, η κ. Πελώνη τόνισε πως απεύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θα δουν πως θα το αντιμετωπίσουν.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 40-45 ετών, ενώ η κα. Πελώνη ανέφερε πως η επόμενη ομάδα που θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει θα είναι 35-39 ετών.