Το «σύνθημα» για την έναρξη της τουριστικής σεζόν έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

«Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε να είναι «καλορίζικα» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

Η Θεσσαλονίκη αποκτά το αεροδρόμιο που της αξίζει

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η επένδυση της Fraport μόνο στο αεροδρόμιο »«Μακεδονία» έφτασε τα 100.000.000 ευρώ και από φέτος συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς.

Συνολικά η επένδυση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αισιοδοξία για τον τουρισμό

«Καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος της πανδημίας, όλοι προσδοκούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα μας επιτρέψει να προσβλέπουμε σε μια καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτή που είχαμε πέρυσι», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι», είπε.

Τόνισε πως «όλα τα αεροδρόμια της χώρας έχουν πιστοποίηση για τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού από τον Διεθνή Οργανισμό των Αεροδρομίων και, βέβαια, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Διαβατήριο Υγείας, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστάτησε, γίνεται πια πράξη και πρόσθετη εγγύηση είναι το εθνικό σύστημα ελέγχου, που ήδη έχει καταστρώσει η χώρα μας και καθώς η επιχείρηση Εμβολιασμού «Ελευθερία» προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας».

«Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας, αλλά και μια πιο ανοιχτή καθημερινότητα για όλους μας. Όπως νικηφόρα μπήκε η πατρίδα μας σε αυτή τη διαδικασία, παρά τις βαριές απώλειες, έτσι νικηφόρα να βγει», υπογράμμισε.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροδρομίων

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η νέα εικόνα των 14 αεροδρομίων, το πρόγραμμα αναβάθμισης των οποίων ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, αναδεικνύει τις έννοιες της αναβάθμισης και της ασφάλειας.

Παράλληλα, τα 14 αναβαθμισμένα αεροδρόμια θα διαθέτουν νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει:

Πέντε νέους σύγχρονους αεροσταθμούς.
Πέντε επεκτάσεις αεροσταθμών.
Τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών.
Δώδεκα ανακαινισμένους διαδρόμους αποπροσγείωσης.
Κατασκευή και ανακαίνιση δώδεκα πυροσβεστικών σταθμών.