Μορφή πανδημίας έχει πάρει η συνωμοσιολογία σε όλη την Ελλάδα για τον κοροναϊό, τα self test και τα εμβόλια.

Στη Ζάκυνθο εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους: την ώρα που εκπαιδευτικός βοηθά 14χρονη μαθήτρια να διενεργήσει self-test, μαμάδες αρνήτριες μπουκάρουν στο σχολείο.

«Ε τι κάνεις; Εγώ εξυπηρέτηση πήγα να κάνω. Πάμε καλά; Είστε γιατρός; Θα σας βάλουν μέσα. Είναι παράνομο αυτό που κάνετε».

Η καθηγήτρια μάταια προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα ενώ το ανήλικο κορίτσι παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα συμβαίνουν.

«Σου φέρνω αστυνομικό και σε συλλαμβάνουν. Όλοι το παίζουν γιατροί. Να ζητήσετε συγγνώμη».

Και ο παραλογισμός του πληκτρολογίου παίρνει σκυτάλη.

«Είδατε ότι είδα; Εκπαιδευτικός απειλεί με μπατονέτα μαθήτρια της. Έτοιμη να την καρφώσει στη μύτη της μαθήτριας που κάθεται σαν υπνωτισμένη στον πάγκο;».

Γυναικολόγος αρνήτρια κατά των εμβολίων

Μια γυναικολόγος από τη Λάρισα κατάφερε να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες εξαιτίας μιας ανάρτησης μέσω της οποίας καλούσε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί.

«Πείτε όχι στα εμβόλια. Μεγάλες παρενέργειες. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια».

Λίγη ώρα αργότερα και μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε από τον λογαριασμό της ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το LIVE NEWS υποστήριξε πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Είμαι υγιέστατη, γιατί να βάλω στο σώμα μου την αρρώστια;».

Κάτι ανάλογο θα είχε στο μυαλό της και η γυναικολόγος αρνήτρια, που έδιωχνε τον κόσμο από το εμβολιαστικό κέντρο Λαμίας. Η 42χρονη υγειονομικός νοσηλεύεται πλέον στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, ωστόσο η δημοφιλία της στο ίντερνετ χαίρει μεγάλης άνθησης.

«Την πήγαν στο ψυχιατρείο επειδή έλεγε την αλήθεια και μόνο!!! Όποιος ή όποια θέλει να κινηθεί για συμπαράσταση της γιατρού έξω από το ψυχιατρείο ώστε να τη βγάλουν επικοινωνήστε μαζί μου».

«Πού είναι τα προσωπικά δεδομένα μου; Πού είναι τα ανθρώπινα μου δικαιώματα; Ρε κοιμισμένοι ξυπνάτε όλοι σας!».

Κι ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει ακόμη αποφανθεί για τη χορήγηση εμβολίων στα παιδιά, οι επιστήμονες του διαδικτύου έχουν λάβει ήδη γνώση και τη μεταλαμπαδεύουν.

«Έγινα κοινωνός της πληροφορίας ότι στις ΗΠΑ όπου πραγματοποιείται ήδη εμβολιασμός παιδιών τα παιδιά που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις Pfizer έχουν εμφανίσει μυοκαρδίτιδα».

Μιας και οι «ψεκασμένες» θεωρίες για εγκλεισμό μαθητών σε «δομές Covid» δεν ευδοκίμησαν, οι αρνητές ξαναχτυπούν και προαναγγέλλουν ίδρυση νέας δομής.

«Γονείς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αποφάσισαν την ίδρυση σχολείων για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και μαθητές! Προχωράμε».

«Αντάρτικο» 85 γονέων για self-tests

Στο μεταξύ, συνεχίζουν το «αντάρτικο» οι 85 γονείς στην Καβάλα που αντιδρούν στην χρήση των self-tests στους μαθητές.

«Έχουμε προσφύγει ήδη στην Δικαιοσύνη. Είμαστε 85 και θα γίνουμε περισσότεροι η δικηγόρος μαζεύει υπογραφές».

Σύμφωνα με τις ίδιες, το αυτοδιαγνωστικό τεστ στερεί την ελευθερία των παιδιών και ζητούν να διακοπεί άμεσα η δια ζώσης εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η μητέρα παιδιών δημοτικού έχει θρηνήσει δικό της άνθρωπο από την πανδημία.