Ηρθε στην Ελλάδα άγνωστος. Μια επιλογή «ρίσκου» για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ενας προπονητής με «αγροτικό» στην προπονητική, 15 χρόνια εμπειρίας σε πάγκους, αλλά όχι δοκιμασμένος στα «μεγάλα καράβια». Κι όμως. Τρία χρόνια μετά από τον Απρίλιο του 2018, όταν «πάτησε» για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος, ο Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτά τα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή. Ανέκτησε την κυριαρχική του φύση. Εγινε πάλι η κορυφαία ομάδα της χώρας. Και έδειξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι είναι ανταγωνιστικός και έτοιμος να κάνει την υπέρβαση. Κατάκτησε δύο τίτλους, ένα νταμπλ και πηγαίνει για ένα δεύτερο. Με τον Μαρτίνς να αποτελεί λόγο υπερηφάνειας για τους συμπατριώτες του. Και τον τηλεπτικό σταθμό της «A Bola», να του κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα-εγκώμιο.

Εξι λεπτά που αναδεικνύουν την εντός και εκτός γηπέδων σπουδαία παρουσία του 50χρονου τεχνικού στην Ελλάδα. Τη βελτίωση του Ολυμπιακού, αλλά και τη διάνθιση του ελληνικού ποδοσφαίρου με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του.

Εξι λεπτά γεμάτα λόγια αγάπης και αναγνώρισης. Οπως αυτά του «γερόλυκου» Ματιέ Βαλμπουενά. Που τον κατατάσσει στους τρεις κορυφαίους τεχνικούς της καριέρας του. Ή λόγια ευγνωμοσύνης, όπως εκείνα του Ντάνιελ Ποντένσε, που του βάζει την ταυτότητα του σημαντικότερου προπονητή της καριέρας του.

Ματιέ Βαλμπουενά: «Αναφορικά με τη σημασία που είχε στην καριέρα μου ο κόουτς Πέδρο Μαρτίνς, θα τον τοποθετούσα στους κορυφαίους 3 προπονητές.

Είχα προπονητές που ήταν πολύ σημαντικοί και εκτόξευσαν την καριέρα μου, όπως ο Ερικ Γκέρετς, ο Ντιντιέ Ντεσάν, αλλά ο Πέδρο είναι ένας προπονητής που μου επιτρέπει να εξελίσσομαι και να συμβάλει με σπουδαίο τρόπο στην καθημερινή μου ζωή στον Ολυμπιακό.

Η προσαρμογή μου έγινε σε τεράστιο βαθμό εξαιτίας του. Είναι αλήθεια ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην καριέρα μου».

Ντάνιελ Ποντένσε: «Ηταν ο προπονητής που επηρέασε περισσότερο την καριέρα μου σχετικά με τον τρόπο που εξελίχθηκα, την επιτυχία που είχα και την ελευθερία που μου επέτρεψε να έχω ως ποδοσφαιριστής και να καταλάβω τον εαυτό μου ακόμη καλύτερα.

Ο κόουτς Πέδρο ήταν ο πρώτος που μου τηλεφώνησε όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία και άνοιξε τις πόρτες για εμένα και μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να δεχθώ το πρότζεκτ. Σε μεγάλο βαθμό πήγα στον Ολυμπιακό εξαιτίας του.

Ο τρόπος που προετοιμάζει τα παιχνίδι. Η προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι ασκήσεις που γίνονται στην προπόνηση της εβδομάδας δεν είναι οι ίδιες με δύο εβδομάδες πριν.

Η επιτυχία που έχει δεν με εκπλήσσει καθόλου και δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη εάν πήγαινε προπονητής σε μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ ή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, νομίζω ότι είναι απολύτως στις δυνατότητές του».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ABOLA TV ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ