Με τραγικό τέλος κλείνει η υπόθεση εξαφάνισης του Στάθη Άνθη, αφού η σορός που είχε βρεθεί πριν κάποιους μήνες στην Αγγλία ταυτοποιήθηκε από τις βρετανικές Αρχές.

«Τελικά με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές και με την ταυτοποίηση του DNA βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου έμενε το προσωπικό» είπε ο Σταύρος Γεωργίου, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Γεωργίου, δικηγόρο οικογένειας Άνθη, υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία εμμένει η οικογένεια και τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.

«Δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θεωρούμε δολοφονία αυτό που έγινε. Έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροψίας νεκροτομής και των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων».

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία οφείλουν αν απαντήσουν οι βρετανικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου είχε εντοπιστεί πτώμα στη νότια ακτή του Ντέβον της Αγγλίας στο Bigbury Bay. Οι αρχές έφτασαν γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ανήκει στον αγνοούμενο -τότε- Στάθη Άνθη, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

«Οι βρετανικές αρχές μάς είπαν σε email ότι δεν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος για να έρθετε εδώ, διότι ο αδερφός σας πιθανότατα να έχει πέσει στη θάλασσα… Κάτι σενάρια δικά τους. Αυτό ήταν το πρώτο μέιλ. Κάλεσαν τον αδερφό μου να αναγνωρίσει τη σορό αλλά εκείνος για δικούς του ψυχολογικούς λόγους δεν πήγε, έδωσε μόνο DNA» είχε πει τότε ο αδερφός του, Γιώργος Άνθης.