Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί άνοιξαν σήμερα, χωρίς self test στα παιδιά. Ένα τεστ την εβδομάδα για τους μεγαλύτερους μαθητές. Αναφέρθηκαν προβλήματα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Προβλήματα στο sel-testing.gov.gr εντοπίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα για τη δήλωση αποτελέσματος.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που «πέσει» η πλατφόρμα

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε ότι είναι ενήμερη για τα προβλήματα αυτά, ενώ τόνισε ότι οι γονείς μπορούν να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί είναι αρνητικό εφόσον αντιμετωπίζουν προβλήματα εισόδου στην πλατφόρμα.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το γνωρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ισχύει δηλαδή ό,τι ισχύει στην περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι: Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Από σήμερα η διενέργεια self test για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας απαιτείται μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.

Υποχρεωτικό είναι το self test και για όσους εργάζονται:

  • στον δημόσιο τομέα
  • στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • στην Ελληνική Αστυνομία
  • στην Πυροσβεστική
  • στο Λιμενικό Σώμα
  • οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Αρνητικό self test πρέπει να έχουν επίσης όσοι εργάζονται, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα κομμωτήρια και τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, στις σχολές οδηγών.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα. Το πρώτο παρέχεται δωρεάν, ενώ το δεύτερο το πληρώνει ο εργοδότης.

Οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποβάλλονται σε self test.