Καμία ανοχή στις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα είναι το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσοφοβίας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι αν και σε σχέση με το παρελθόν η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση εντούτοις χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμηυ για να απαλλαγούμε από την ομοφοβία και την τρανσοφοβία.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας #IDAHOBIT οφείλει να μας υπενθυμίζει τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να απαλλαγούμε από την ομοφοβία και την τρανσφοβία.

»Για μας στο Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε διάκριση. Από την πλευρά μας, συμπορευόμαστε με τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας και δηλώνουμε το “παρών” στην προσπάθεια εξάλειψης πολιτικά, θεσμικά και κοινωνικά των διακρίσεων εις βάρος ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών φύλου τους».