Τα κατάλευκα μυτερά μποτίνια ταίριαζαν απόλυτα με την ολόχρυση, τύπου eighties φόρμα του Alexandre Vauthier.

Η Εσθήρ τίναξε δυνατά τα μακριά κατάξανθα μαλλιά της. Λίγα λεπτά μετά έκανε μια στροφή γύρω από τον εαυτό της. Σκέφθηκα ότι η συγκεκριμένη στυλιστική επιλογή θύμιζε έντονα τα disco girls της δεκαετίας του ογδόντα.

Η παιδική μου φίλη σταμάτησε τελικά να στριφογυρίζει πάνω στο χειροποίητο ξύλινο πάτωμα του δωματίου της. «Επιτέλους θα χορέψω!» φώναξε δυνατά. «Είμαι πανέτοιμη για ολονύχτια διασκέδαση με… ατέλειωτες φιγούρες. Το καλοκαίρι θα αισθανθούμε ελεύθεροι ξανά» συνέχισε. «Το «χορευτικό πεδίο» είναι δικό μου». «Αυτούς τους χρυσούς, ξένοιαστους καλοκαιρινούς μήνες θα παραδοθούμε στους ρυθμούς της dance και της house» επισήμανε. «Ξεκινώντας από τη Μύκονο και την Ιμπιζα με τελικό προορισμό ένα… μοναστήρι» κατέληξε. Ρούφηξε μια γουλιά από το κοκτέιλ φρούτων, καμωμένο από χυμό κεράσι και κρέμα λεμόνι.

Ενα μοναστήρι στην Κροατία θα είναι αυτό το οποίο θα προσελκύσει τα ωραιότερα κορίτσια στον κόσμο αλλά και πανίσχυρους επιχειρηματίες. Το γνώριζα εδώ και καιρό. Απλώς περίμενα, όπως όλοι, το τέλος του lockdown. Με απαλές κινήσεις βγάζω από το γαλάζιο, τύπου vintage κουτί φύλαξης παπουτσιών τα ασημένια πέδιλα της Miu-Miu. Ταιριάζουν απόλυτα με τα κορυφαία disco φορέματα της εφετινής σεζόν.

Το γεμάτο παγέτες, μοβ, μίνι, one shoulder φουστάνι της Isabel Marant και το «στραφταλιζέ», με φύλλα πάνω στη διαφάνεια, outfit του Paco Rabanne. Το ανακαινισμένο έναντι πολλών πολλών εκατομμυρίων μοναστήρι στη γειτονική Κροατία (μας συναγωνίζεται… άγρια στον τομέα του τουρισμού) φιλοξενεί πλέον το resort «Lopud 1483». Μπορεί κάποιος να κάνει διακοπές εκεί και να χορέψει στα λαμπερά poolside parties έναντι αδράς αμοιβής.

Η Εσθήρ θα συνδυάσει τη Mykonos και το μινιμαλιστικού ύφους mansion στο Πουλί με τη διαμονή στο Μοναστήρι. Οι περισσότεροι φθάνουν στην περιοχή με ιδιωτικά αεροπλάνα. Ειλικρινά δεν με ενοχλεί η καινούργια «μανία» των μεγιστάνων του πλούτου με το συγκεκριμένο υπερπολυτελές resort. Αρκεί να «περνάνε» αφήνοντας τον… διαμαντοφόρο οβολό τους από τη Mykonos, τη Σαντορίνη, τους απέναντι (στο Ιόνιο) Παξούς και το Μεγανήσι. Η σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία έχει ανάγκη τους «κακομαθημένους», σπάταλους tycoons…