Είναι πλέον γνωστό πως ο Τομ Κρουζ γυρνάει μόνος του όλες τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών στις οποίες συμμετέχει, χωρίς καμία βοήθεια από κασκαντέρ.

Όπως αποκάλυψε στο Empire ο ηθοποιός, υπάρχει μία σκηνή στην επερχόμενη ταινία «Mission Impossible 7», κατά τη διάρκεια της οποίας κινδύνευσε να σκοτωθεί.

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη σκηνή ήθελε τον Ίθαν Χαντ – τον χαρακτήρα που υποδύεται ο ηθοποιός – να πέφτει με τη μηχανή του στο γκρεμό, στις νορβηγικές βουνοκορφές. Για να μαγνητοσκοπηθεί η σκηνή με φόντο την άβυσσο που υπήρχε κάτω, ένα ελικόπτερο πετούσε χαμηλά όσο πραγματοποιούταν το τετράωρο γύρισμα.

Την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε κάτω από το σημείο όπου βρισκόταν ο Τομ Κρουζ, εκείνος έπρεπε να μετρήσει εώς το 6 και έπειτα να ανοίξει το αλεξίπτωτό του για να σωθεί, γεγονός που καθιστούσε από μόνο του επικίνδυνο το γύρισμα καθώς, αν κάτι πήγαινε λάθος, ο ηθοποιός θα βρισκόταν πάνω στον έλικα.

Ο ίδιος περιέγραψε με λεπτομέρειες την εμπειρία του από το γύρισμα και, μάλιστα, την χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη τρέλα της καριέρας του».

«Πρώτον: αν ο άνεμος φυσούσε πιο δυνατά από τις πρόβες, θα με έριχνε από τη ράμπα. Δεύτερον, το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά και αυτό ήταν πρόβλημα. Έπρεπε κανείς να υπολογίσει πόσο ψηλό θα είναι το τελικό άλμα και να μην χτυπήσει το ελικόπτερο! Τρίτον, μία στραβή προσγείωση και δεν ξέραμε πώς θα μπλεκόταν το σώμα μου με τη μηχανή», ανέφερε ο 58χρονος ηθοποιός.

Ο Κρουζ περιέγραψε μερικές ακόμα δυσκολίες που υπήρξαν στο γύρισμα, αποδεικνύοντας πως η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποβεί μοιραία: «Είχα 6 δευτερόλεπτα να επιτρέψω στις κάμερες να πιάσουν το άλμα και την πτώση και μετά να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Αν δεν μετρούσα σωστά, το αλεξίπτωτο θα μπλεκόταν με τη μηχανή και τότε κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήγαμε».

Από όσα αποκάλυψε ο Τομ Κρουζ, μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί το μεγαλύτερο μέρος από το budget μίας ταινίας του, διατίθεται για την προσωπική του ασφάλιση. Μάλιστα, στη σκηνή της νέας ταινίας, που προβλήθηκε στην εκπομπή του Γκράχαμ Νόρτον «The Graham Norton Show», ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως έσπασε το πόδι του, αλλά συνέχισε το γύρισμα κανονικά.