Στο ίδιο κελί στις φυλακές Δομοκού με τον πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, θα οδηγηθεί ο Γιάννης Λαγός.

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, μετά τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στο οποίο υπεβλήθη, θα βγει απο την απομόνωση και θα μεταφερθεί στην ειδική πτέρυγα με τον σκληρό πυρηνάρχη του Περάματος.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, υποβλήθηκε αμέσως σε μοριακό τεστ και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο όπου δεν είχε επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Ο Αναστάσιος Πανταζής, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετώνκαι 2 μηνών για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοχρησίας.

Στις φυλακές Δομοκού εκτίουν τις ποινές και άλλα καταδικασμένα μέλη και ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Γερμενής, κ.ά.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει πως δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή.

Θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού;

Ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΕΜ θα συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξει στην απόφαση, καθώς το κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού είναι αφενός φυλακή υποδίκων, ενώ επίσης το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, κάτι που δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για τον Γ. Λαγό, λόγω και της ρατσιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.