Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού έχουν ασκηθεί από τον εισαγγελέα στον Πέτρο Φιλιππίδη, με την έναρξη της διαδικασίας να πιθανολογείται ακόμα και μετά το καλοκαίρι και τον ηθοποιό να βιώνει δύσκολες ώρες και σε προσωπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η υπεράσπιση της πλευράς του ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει ήδη καλέσει και έχουν καταθέσει υπέρ του επτά μάρτυρες. Ανάμεσά τους είναι και η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού.

Οι μάρτυρες προσπάθησαν να αποδομήσουν τις καταθέσεις των τριών γυναικών, που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού τους.

Το ρεπορτάζ του MEGA, καθώς και η πηγή που επικαλείται, αναφέρει ότι η σύζυγος του ηθοποιού και πλέον μάρτυρας υπεράσπισης γνωρίζει τις δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες. Ισχυρίζεται, δε, πως ξέρει το κίνητρο πίσω από τις καταγγελίες τής μίας από τις τρεις γυναίκες, στις καταθέσεις των οποίων στηρίχτηκε η ποινική δίωξη του εισαγγελέα κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Μετά την ποινική δίωξη έρχεται η σειρά της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη στον ανακριτή, αυτή τη φορά υποχρεωτικά με φυσική παρουσία και όχι με υπόμνημα, όπως είχε γίνει στην προανακριτική διαδικασία. Μετά το τέλος της απολογίας του, η ανακριτική θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ο ηθοποιός, αν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ή αν θα μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Δύσκολες προσωπικές στιγμές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι όχι μόνο περνάει κρίση αλλά έχει πάρει και τον δρόμο του διαζυγίου.

Συγκεκριμένα, η Ελπίδα Νίνου, μην αντέχοντας αυτό το βάρος, έχει προχωρήσει στις διαδικασίες του διαζυγίου με τη σύμφωνη γνώμη και του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος ζει απομονωμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στηριζόμενος ψυχολογικά με βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για ένα βιασμό και δυο απόπειρες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Φήμες αναφέρουν ότι στη βίλα του στο Ψυχικό οι καβγάδες είναι ομηρικοί για το δρόμο που πήρε η ζωή τους, και ο ηθοποιός έχει ζητήσει ο ίδιος διαζύγιο.