Δυναμώνει η αγωνία για εκατοντάδες ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν ή να βαφτίσουν το παιδί τους, αλλά δεν γνωρίζουν πως ακριβώς θα γιορτάσουν μία από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής τους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει αποφασίσει ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να διοργανωθούν δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις δίνοντας ανάσα τόσο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, όσο και στα ζευγάρια που περιμένουν με αγωνία αν θα γίνει ο γάμος τους ή βάφτιση του παιδιού τους.

Επομένως από 31 Μαΐου οι δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων σε εξωτερικούς χώρους επανέρχονται και θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Με επιστημονικά δεδομένα τα 100 άτομα είναι πολλά

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Παπαθανάσης: Η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

Πάντως αρκετοί θεωρούν πως τα 100 άτομα σε μία τόσο σημαντική ημέρα για μία οικογένεια είναι λίγα, ειδικά τη στιγμή που τα μαγαζιά μπορεί να έχουν τον διπλάσιο κόσμο.

Γεωργιάδης: Είναι άδικος ο περιορισμός 100 ατόμων

Αυτό αναγνώρισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο. Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.