«Προτείνω να μην απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον των πέντε δικηγόρων (αναμεσά τους οι κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Γιώργος Αντωνόπουλος  κι άλλοι) στους οποίους αποδιδόταν ότι είχαν ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, μετά από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προ τριετίας».

Σε αυτή την πρόταση προχώρησε–όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας που χειρίσθηκε τον ογκώδη φάκελο.  Ως αρχηγός της εγκληματικής οργανωσης εμφανιζόταν κρατούμενος    Αλβανός μεγαλοποινικός  που κατηγορήθηκε για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειροπουλου το φθινόπωρο του 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού»

Για την υπόθεση αυτή είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον 17 συνολικά ατόμων , αναμεσα στους οποίους ιδιώτες , κρατούμενοι κλπ.   Η υπόθεση αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης δικογραφίας για το σκάνδαλο με    ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας  που χειριζόταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος,    και με την πίεση που ασκείτο σε κατηγορούμενο  επιχειρηματία από Αλβανούς ποινικούς για να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι εν λόγω αλλοδαποί κακοποιοί είχαν κατηγορηθεί ότι το 2014 είχαν προχωρήσει σε δολοφονική   επίθεση εναντίον του κ Γιώργου Αντωνόπουλου .  Ακόμη όπως αποδιδόταν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ορισμένοι από τους δικηγόρους   βοηθούσαν οικονομικά τους Αλβανούς ποινικούς  κι ενώ αυτοί αυτοί  προχωρούσαν  σε νέες εγκληματικές ενέργειες.

Για τους δικηγόρους στην εισαγγελική πρόταση μνημονεύεται ότι  « ουδόλως προέκυψε ότι γνώριζαν και αποδέχονταν πολύ δε περισσότερο δεν συμμετείχαν στα συγκεκριμένα κακουργήματα που κατηγορούνται ότι τέλεσαν οι έτεροι κατηγορούμενοι στην υπό κρίση δικογραφία. Για τον κ Λυκουρεζο σημειώνεται ότι  «ουδέποτε είχε  μιλήσει ή συναντηθεί  έστω με έναν εκ των μελών της οργάνωσης» . Για τον κ Γεώργιο Αντωνόπουλο ο οποίος φυλακίσθηκε για αυτήν την υπόθεση αναφέρεται ότι  «πράγματι διατηρούσε επικοινωνία με τον Αλβανό ποινικό  από τον Ιανουάριο 2015 το περιεχόμενο της οποίας συνίστατο αποκλειστικά στην απόκτηση πληροφοριών για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του με αντάλλαγμα την παροχή μικροεξυπηρετήσεων όπως διευκόλυνση στην εξεύρεση συνηγόρων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ή παροχών διάφορων νομικών συμβουλών ή μικρών οικονομικών παροχών για την κάλυψη προσωπικών του εξόδων»   Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη εννιά κατηγορούμενων , κυρίως από τον κύκλο των αλλοδαπών ποινικών.