Ημέρα ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι η σημερινή, καθώς μια σειρά περιορισμών αίρονται και επανεκκινεί η κοινωνία μετά από ένα πολύμηνο lockdown.
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε «αισιόδοξος» για την πορεία τουρισμού.

«Αρχίζουμε να συνδεόμαστε ξανά με αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς. Αίροντας τους περιορισμούς ανέβαινε η αισιοδοξία και η οικονομία έρχεται στο προσκήνιο. Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες από μια δειλή εικόνα, να γίνεται πολλαπλασιασμός των αφίξεων και να γεμίσουν τα σοκάκια μας».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι περιορισμοί που ισχύουν τώρα σε μουσική, αποστάσεις, ωράριο και εσωτερικούς χώρους επανεξετάζονται μέρα με τη μέρα.

«Θα επανέλθουμε αλλά όχι απότομα. Έχει σημασία τα βήματα να γίνονται σταδιακά ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Πρέπει να προσέχουμε στις κοινωνικές μας συναναστροφές και στην τήρηση των μέτρων προστασίας».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, τη σταδιακή δηλαδή άρση των περιορισμών, ειδικά στα νησιά, κινείται το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» το οποίο στοχεύει στον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών, έτσι ώστε να μπορέσουν να υποδεχτούν τουρισμό «χωρίς να κινδυνεύει από μια νόσηση».

«Σιγά σιγά θα περιοριστούν, είμαστε στην αρχή, θέλουμε κατανόηση, ο Ιούνιος και Ιούλιος δε θα είναι ίδιος με τον Μάιο», σημείωσε ο υπουργός σχετικά με τους περιορισμούς.

Αναφορικά με τα τεστ που θα πρέπει να κάνει όποιος θέλει να ταξιδέψει στα νησιά, αυτά «θα είναι λίγο διάστημα ακόμα μαζί μας, αλλά όχι για πάντα».

Όσον αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα και την αλλαγή του ποινικού κώδικα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες.