Μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα σημαντικό πρόσωπο της ιστορίας του Ολυμπιακού, τον Γιώργο Δαρίβα, μπροστά στο μέρος όπου άρχισαν όλα το 1925, το νεοκλασικό που στέγαζε την ταβέρνα του Μοίρα, μαζί με το τρόπαιο που κατέκτησε η τωρινή ομάδα, ανάρτησε στα social media o Νίκος Γαβαλάς.

Μια φωτογραφία που συνδυάζει την ιστορία του Ολυμπιακού, το θρυλικό παρελθόν και το ένδοξο παρόν του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας.

Η ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους άπαντες στην οικογένεια του Ολυμπιακού αισθανόμαστε υπερηφάνεια. Αρχικώς η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς που ακόμη και σε μία βραδιά στην οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού, απέδειξε τον επαγγελματισμό και την κυριαρχία της.

Εν συνεχεία η γιορτή για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, χωρίς καμία αμφιβολία «πάντρεψε» την ιστορία με την παράδοση, με σεβασμό στις ρίζες του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου και της πόλης όπου γεννήθηκε η ιδέα του Ολυμπιακού.

Η προβολή του βίντεο με το κύπελλο του πρωταθλητή στις γειτονιές του Πειραιά, ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για τον κόσμο του. Η στιγμή της παρουσίας του 95χρονου Γιώργου Δαρίβα μπροστά από το νεοκλασικό κτήριο όπου ήταν η θρυλική ταβέρνα του Μοίρα, μας ταξίδεψε στο 1925, στην ημέρα της ίδρυσης της ομάδας: «Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής».

Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές η βραδιά της 12η Μαΐου του 2021. Η εγγύηση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και το όραμά του για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο, αποτελούν την κινητήριο δύναμη όλων μας.

Με την ελπίδα πως η φετινή γιορτή ήταν η τελευταία με άδειες τις εξέδρες. Και με τη βεβαιότητα πως όπως και χθες, έτσι και τα επόμενα χρόνια η ψυχή μας θα είναι γεμάτη από έντονα συναισθήματα όταν θα σβήνουν οι προβολείς».

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους άπαντες στην οικογένεια του Ολυμπιακού αισθανόμαστε υπερηφάνεια. Αρχικώς η…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Gavalas στις Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021