Νέο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα νεαρών ενός 57χρονου οδηγού του λεωφορείου της γραμμής 171 που εκτελεί το δρομολόγιο Βάρκιζα – Αργυρούπολη, λίγους μήνες μετά την βάναυση επίθεση δύο νεαρών εναντίον του σταθμάρχη του μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Ελληνικό. Οι νεαροί δράστες ακινητοποίησαν το όχημα και αφού επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον 57χρονο οδηγό στη συνέχεια τον λήστεψαν και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την παροχή πρώτων βοηθειών και την επομένη στο αστυνομικό τμήμα του Ελληνικού για να καταθέσει.

Αφορμή για το φρικτό περιστατικό, όπως κατέθεσαν τα θύματα στην Αστυνομία, ήταν ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο και όπως ούρλιαζαν οι δράστες καθυστερούσε στις στάσεις.

«Δεν έχω καμία κακία απέναντι σε αυτά τα παιδιά»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο οδηγός λεωφορείου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, Κώστας Σωτηρόπουλος.

«Ξεκίνησα το δρομολόγιο από τη Βάρκιζα με κατεύθυνση το Ελληνικό. Σε όλο το δρόμο ήταν 200 άτομα μέσα στο λεωφορείο, και χωρίς μάσκα. Είναι σύνηθες το φαινόμενο. Αυτοί ήθελαν να πάνε μία και έξω στο Ελληνικό. Έβριζαν το σπίτι μου, την οικογένειά μου. Τα παιδιά αυτά πρέπει να ήταν από 17 έως 23 ετών. Είχαν μπει στο λεωφορείο από τη Βάρκιζα, από την αφετηρία. Τους αφήνω στο Ελληνικό, και σκέφτηκα ότι έληξε. Πήρα και άλλο συνάδελφο από εκεί για να κάνουμε το τελευταίο δρομολόγιο. Όταν ήμουν στην Ιασωνίδου, μπήκαν και οι 4. Δέχτηκα προπηλακισμό και εγώ και ο συνάδελφος. Είχα μέσα 20 άτομα, σκέφτηκα να ανοίξω την πόρτα να κατέβει ο κόσμος. Μου πήραν το κινητό, μου πήραν το τσαντάκι», είπε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Δεν έχω καμία κακία απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Να σκεφτούν μόνο οι οικογένειές τους τι κοινωνίες δημιουργούν. Δεν παρενέβη κανείς. Και ο άλλος συνάδελφος έφαγε ξύλο. Ήταν τέσσερα άτομα, που αν τους δω τους αναγνωρίζω, και ακόμα δύο. Έχουν συνέβη και άλλα περιστατικά. Καπνίζουν μέσα, σε άλλο συνάδελφο πέταξαν δυναμιτάκι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Με πήρε ασθενοφόρο και με πήγε στον Ευαγγελισμό. Πριν δύο ώρες είχε σημειωθεί άλλο περιστατικό σε λεωφορείο, και έσφαξε ο ένας τον άλλο. Το είδα στον Ευαγγελισμό το παιδί που δέχτηκε τη μαχαιριά», είπε ακόμα ο κ. Σωτηρόπουλος.