Σε 1,5 μήνα από σήμερα όλοι οι νησιώτες στην Ελλάδα θα έχουν εμβολιαστεί και μάλιστα στη συντριπτική του πλειοψηφία πλήρως. Με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπεται ο καθολικός εμβολιασμός όλων των μόνιμων κατοίκων στα νησιά μας.

«Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορωνοϊό. Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές κοινωνικές και την οικονομίας τους».

Η «Γαλάζια Ελευθερία» καθιστά τα ελληνικά νησιά απόλυτα ασφαλή για τουρισμό. 32 μικρά ελληνικά νησιά είναι ήδη covid free ήδη, τέλος του μήνα θα γίνουν άλλα 36 μεσαίου μεγέθους με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους και θα ακολουθήσουν 19 μεγαλύτερα στα οποία ζουν πάνω από 700.000 συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν κυρίως με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

«Γαλάζια Ελευθερία»

• 32 Covid-free μικρά νησιά

• 36 Νησιά (10.000 κάτοικοι) έως τέλος Μαΐου

• 19 Μεγαλύτερα νησιά έως τέλος Ιουνίου

• 700.000 πολίτες / Εμβόλιο J&J

Τα 19 νησιά που εντάσσονται στην Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» είναι σχεδόν όλα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Από τον Αργοσαρωνικό, η Αίγινα και η Σαλαμίνα, από το Βόρειο Αιγαίο η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος, η Λήμνος και η Θάσος, από τα Δωδεκάνησα η Ρόδος, η Κω και Κάλυμνος, από τις Κυκλάδες η Μύκονος, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Πάρος και από τα επτάνησα η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά.

Υπερτοπικές μετακινήσεις

«Θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η επιτυχία της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι εθνική υπόθεση.

Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προχώρησε σε μια πολύ σημαντική σύσταση που αφορά σε χιλιάδες συμπολίτες μας που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής, οι πολίτες που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και δεν έχουν λάβει το εμβόλιο, θα κάνουν μόνο μία δόση του.