Την ελπίδα ότι σύντομα οι πολίτες θ’ αφήσουν πίσω την τραυματική εμπειρία της υγειονομικής κρίσης, ώστε η οικονομία και ο τουρισμός να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα, εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Αυστριακός ομόλογός της Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Πρόσκληση για το Ευρωπαϊκό Forum του Alpbach

Εξέφρασαν, επίσης, την πλήρη στήριξή τους για την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής.

Ο Πρόεδρος, Φαν ντερ Μπέλεν, απηύθυνε πρόσκληση στην Ελληνίδα ομόλογό του, να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία εντός του 2021 και την προσκάλεσε να κηρύξουν από κοινού την έναρξη του Ευρωπαϊκού Forum του Alpbach, στην ομώνυμη αυστριακή κωμόπολη στις 24 Αυγούστου.

Το  φετινό Forum φέρει τον τίτλο «Ο μεγάλος μετασχηματισμός» και έχει ως στόχο να  συζητηθούν οι αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εμπειρία  της πανδημίας, στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία  και στο περιβάλλον, καθώς και στον ρόλο που μπορεί  να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ