Σκανδαλώσεις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στα ΕΛΠΕ καταγγέλλει η Φώφη Γεννηματά η οποία είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

Δούρειος Ίππος για τα ιδιωτικά συμφέροντα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συζήτησε την προστασία των συμφερόντων του δημοσίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως δούρειο ίππο για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο, για την παράδοση της Δημόσιας Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

»Με πρόσχημα τον Νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση, καταργεί τη συμφωνία των Μετόχων του 2003 για τα ΕΛΠΕ-που διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου-και παραδίδει την επιχείρηση στον πλήρη έλεγχο του ιδιώτη μετόχου και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις

»Ταυτόχρονα καταργεί τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

»Για τη ΝΔ η άνευ όρων εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, αποδεικνύεται βασικό στοιχείο της πολιτικής της.

»Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει αυτές τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και ζητά να σταματήσει άμεσα η διαδικασία για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου».

Στην συζήτηση ήταν παρόντες οι αρμόδιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Μουλκιώτης καθώς και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του κόμματος Χάρης Δούκας.