Η Αμάλθεια ήταν η τροφός του θεού Δία στο Ιδαίο Αντρο, όπου τον είχε κρύψει η μητέρα του Ρέα για να γλιτώσει από τον πατέρα του Κρόνο ο οποίος, ως γνωστόν, έτρωγε τα παιδιά του.

Το όνομα της τροφού, που άλλοτε περιγράφεται ως Νύμφη Υάδα και άλλοτε ως αίγα, είχε δοθεί επίσης σε δημοφιλέστατο (vintage τύπου) γαλακτοπωλείο επί της οδού Τριπόδων στην Πλάκα. Το παλαιό spot έκλεισε για να δημιουργηθεί στη θέση του μοντέρνου στυλ τζελατερία.

Ο μπάτλερ έδωσε το όνομα του επιχειρηματία στην Καντελάρια με τα… οπίσθια α λα Τζένιφερ Λόπεζ. Ινδικής καταγωγής, δραστηριοποιείται στον χώρο του μετάλλου αλλά και της εστίασης. Φοράει χειροποίητα κοστούμια από τη Saville Row, παπούτσια John Lobb και παραδοσιακά, μεταξένια τουρμπάν της πατρίδας του στο κεφάλι.

Ψωνίζει φανατικά από τα «Harrods» στο Λονδίνο και είναι λάτρης των ελληνικών νησιών και ιδιαίτερα της Μυκόνου. Magnifique!

Ελπίζω ο ινδός τουρμπανοφόρος tycoon να μην έχει ανεβάσει στο deck κάποια… συμπαθή κατσικούλα η οποία φέρει το όνομα Αμάλθεια (ακριβώς όπως και το φιλικό προς το περιβάλλον yacht). Μην ξεχνάμε ότι από το κέρας της αίγας τρεφόταν ο Δίας με γάλα και μέλι.

Τα άτακτα παιδάκια του μεγαλοεπιχειρηματία προτιμούν μάλλον το chocolate milk και αντί για μαρμελάδα καμωμένη με φρούτα των αγρών της Προβηγκίας, όπου η family διαθέτει εντυπωσιακό πύργο.

Αναμένονται, όπως πληροφορούμαι, αγορές εκτάσεων σε βουνά και λόγγους της Mykonos. Κάποιες μεγάλες και σημαντικές έχουν ήδη δρομολογηθεί, χαρίζοντας ισχυρές οικονομικές ανάσες στο νησί μετά την πανδημία και τα απανωτά lockdowns…