Η ΑΕΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό με 1-0 και σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο και εξασφάλισε δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι-οφ της Super League το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός και αρχηγός της Ένωσης έβαλε τέλος σε μια σειρά από αρνητικά σερί, καθώς σκόραρε πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη σε ντέρμπι με το Τριφύλλι.

Ο Μάνταλος, έπειτα από 15 συμμετοχές απέναντι στον Παναθηναϊκό όπου δεν είχε σκοράρει, κατάφερε να βρει δίχτυα μετά τις 13 Απριλίου, από την εποχή που ήταν παίκτης της Ξάνθης.

Παράλληλα, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει πρώτη φορά σε ντέρμπι ύστερα από 16 αγώνες.

Η προηγούμενη ήταν και πάλι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ για τα περσινά πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ (12/7/2020), ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν 6 ισοπαλίες και 10 ήττες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Ακόμα, με το γκολ του Μάνταλου μπήκε τέλος στην αρνητική παράδοση της ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Η προηγούμενη νίκη της Ένωσης σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν πριν από είκοσι χρόνια και δύο ημέρες: στις 7 Μαΐου 2001, πάλι με 1-0 και σκόρερ τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Τέλος, στο χθεσινό ματς η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της και νίκησε σε ντέρμπι από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.