Ένα νέο ντοκουμέντο μέσα από την δικογραφία της υπόθεσης απαγωγής του 10χρονου κοριτσιού, που συντάραξε το πανελλήνιο τον περασμένο Ιούνιο έρχεται στο φως.

Πρόκειται για απόσπασμα από της σημειώσεις που αφορούν στο καθημερινό πρόγραμμα που κρατούσε η  33χρονη σε ένα τετράδιο της, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς μαζί με τα προσωπικά αντικείμενα της ανήλικης στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη της.

Η 33χρονη αναφέρει στις σημειώσεις της το πρόγραμμα που σκόπευε να ακολουθήσει μια από εκείνες τις ημέρες, έχοντας βάλει στόχο να συναντήσει το 10χρονο κορίτσι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το protothema.gr γράφει: Μπουρδελότσαρκα- κολυμβητήριο- Μαρκέλα? BDSM- πείραμα- άρα- λεσβία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, το ερωτηματικό στο όνομα της 10χρονης, πιθανόν να σημαίνει ότι η 33χρονη δεν ήταν σίγουρη αν θα κατάφερνε να την απαγάγει και να την οδηγήσει στο διαμέρισμα της, σύμφωνα με το σχέδιο της.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, αναφέρει στο protothema.gr ότι, «προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ανέρευση σημειώσεων της κατηγορουμένης η οποία αναγράφει τον προγραμματισμό της ημέρας και μετά τη λέξη κολυμβητήριο, αναφέρει το όνομα του παιδιού με ερωτηματικά, προφανώς σκεπτόμενη την έκβαση της αρπαγής. Το ντοκουμέντο αυτό αποδεικνύει τον απόλυτο σχεδιασμό και προμελέτη του όλου εγκλήματος».

Το χρονικό της απαγωγής

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου του 2020 εμφανίζεται στο Τ.Α. Τούμπας η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας και δηλώνει την εξαφάνισή της. Κατόπιν πραγματοποιούνται εκτεταμένες αναζητήσεις από τις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες προκύπτει ότι η ανήλικη είχε γίνει αντιληπτή από τους συμμαθητές της να συναντά άγνωστη γυναίκα σε σημείο πλησίον του σχολείου και να αναχωρεί μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ενεργοποιείται η διαδικασία Amber Alert και δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης η φωτογραφία και τα στοιχεία της ανήλικης, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η εξαφάνισή της και να συλλέγουν πληροφορίες για την τύχη της.

Η ανήλικη εντοπίζεται δύο ημέρες μετά, συγκεκριμένα στις 08.40 της 13ης Ιουνίου, να περιφέρεται στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά. Αναγνωρίζεται από κατοίκους της περιοχής και παραλαμβάνεται από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών και των αυτοπτών μαρτύρων, το κορίτσι είναι σε προφανή σύγχυση, μη γνωρίζοντας ούτε τι μέρα είναι, ούτε πού βρίσκεται. Είναι σωματικά εξουθενωμένη και δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Μεταφέρεται αμέσως στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. Προκύπτει ότι πράγματι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και αλπραζολάμης, που είναι η δραστική ουσία των συσκευασμάτων Xanax.

Την επομένη με τη βοήθεια των γιατρών, ανακτά την πνευματική της διαύγεια και δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς. Ενώπιόν τους κατονομάζει τη γυναίκα που την άρπαξε. Αναφέρει ότι η κατηγορούμενη, την οποία γνώριζε, διότι διέμεναν στο παρελθόν στην ίδια πολυκατοικία, την περίμενε έξω από το σχολείο της και επικαλούμενη ότι την είχε στείλει η μητέρα της για να την παραλάβει, την έπεισε να επιβιβαστεί μαζί της σε ταξί και να μεταβούν στο διαμέρισμά της.