Όσο προχωράει ο εμβολιασμός και χτίζεται σταδιακά το «τείχος ανοσίας» πληθαίνουν οι φωνές, ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, που ζητούν να υπάρξουν κάποια προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ρωτήθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, τόνισε πως η συζήτηση για τα αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε μιλήσει για τα προνόμια που μπορεί να έχουν το επόμενο διάστημα όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Συμφωνώ με το να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι εμβολιασμένοι

Σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εξεταστεί το θέμα των γυμναστηρίων. Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι θα δημοσιευθεί απόφαση για τη δωρεάν παροχή σελφ τεστ για τους κληρικούς όλων των δογμάτων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε σύμφωνος με το να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι εμβολιασμένοι. Υπογράμμισε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και την πτώση της πανδημίας θα φύγουν σταδιακά και οι υπάρχοντες περιορισμοί.