H θεραπαινίς Καντελάρια έτριβε με γρήγορες, μεθοδικές κινήσεις ένα βαρύτιμο κηροπήγιο του Christofle, όταν το βλέμμα της τράβηξε μια ασημένια, εκθαμβωτική λάμψη πάνω στα γαλάζια νερά.

Η μεξικανικής καταγωγής γυναίκα του μόχθου εγκατέλειψε για λίγο το ειδικό μάλλινο πανί με το οποίο συνηθίζει να τρίβει την πλούσια συλλογή πανάκριβων ασημικών στα Mykonian mansion του Ντίντη Ευπαλίδη. Προχώρησε κοντά στις τεράστιες τζαμαρίες και άφησε το βλέμμα της να ταξιδέψει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Η εκθαμβωτική λάμψη σε ασημένιους πάντα τόνους ερχόταν όλο και πιο κοντά. Τελικά μετά από αρκετή ώρα ανακάλυψε ότι όλο αυτό το λαμπερό, εκρηκτικό, μαγικό, το οποίο «προχωρούσε» αργά, νωχελικά πάνω στην κρυστάλλινη, ήρεμη επιφάνεια ήταν ένα mega yacht. Ενα πραγματικό πλωτό βασίλειο. Υπερσύγχρονο, εκπληκτικό, μια «κατασκευή» που βγήκε από το ναυπηγείο μόλις πριν από λίγους μήνες.

Η τροφαντή, καλοκάγαθη Καντελάρια η οποία είναι εγκατεστημένη στη Mykonos από το περασμένο καλοκαίρι τηλεφώνησε στον μπάτλερ Σουλπίκιο. Εδωσε αμέσως την ονομασία της ογκώδους θαλαμηγού στον… συνοδοιπόρο, γαντοφορεμένο Σούλπι ο οποίος έσπευσε να πληροφορηθεί ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της.

Το όνομα του yacht «Amalthia» παρέπεμπε στην ελληνική μυθολογία. Ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από το eco-friendly υπέρλαμπρο σκάφος είναι σίγουρα ελληνολάτρης και γνώστης σημαντικών ιστορικών και άλλων γεγονότων.