Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους Αρκάδες στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είχαν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες στην αναμέτρηση, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό παιχνίδι έδωσε χρόνο συμμετοχές σε ποδοσφαιριστές όπως οι Τζολάκης και Καλογερόπουλος, που ξεκίνησαν στη βασική 11άδα των Πειραιωτών, αλλά και στον νεαρό Καραργύρη, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πορτογάλος παρέταξε τον Ολυμπιακό με 8 Ελληνες, εκ των οποίων οι 5 ήταν από την Ακαδημία. Συγκεκριμένα, στην 11άδα ήταν οι Τζολάκης, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος, Σωκράτης, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Σουρλής και Βρουσάι, με τους τρεις πρώτους και τους δύο τελευταίους να είναι από την Ακαδημία. Στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε επίσης τον Μασούρα, αλλά και τον νεαρό Καραργύρη, ο οποίος είναι επίσης από την ακαδημία. 10 Ελληνες έπαιξαν, οι 6 από την Ακαδημία.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας ο Ολυμπιακός έφτασε τους 84 σε 34 ματς στη φετινή Superleague, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 47 πόντους.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε τον Αστέρα Τρίπολης με την εξής 11άδα: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρίτζις, Αλί Μπαμπά, Γκόμες, Μπαράλες. Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Σωκράτη, Καλογερόπουλο και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Σουρλής, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι, Μπρούμα στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης ως αιχμή του «ερυθρόλευκου» δόρατος.

Χαμηλό τέμπο, λίγες ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο παιχνίδι με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Στο 6ο λεπτό, ο διεθνής χαφ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, έβαλε πολλά φάλτσα, αλλά η μπάλα πέρασε… ξυστά από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους Αρκάδες, με τους παίκτες του Μαρτίνς να προσπαθούν με κάθετες πάσες και γυρίσματα από τα πλάγια να ανοίξουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 22’ ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο του Παπαδόπουλου.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης απείλησε ξανά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Ο διεθνής χαφ των Πειραιωτών βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Αχμέντ Χασάν έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0. Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος, όλες για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι, όμως, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τον Πορτογάλο να βάζει τους Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί αντί των Μπρούμα, Καμαρά και Βρουσάι. Αλλαγές και από τον Μίλαν Ράσταβατς, με τον Σέρβο τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης να περνάει στο παιχνίδι τους Τζίμα και Μπέλοκ αντί των Μπαράλες και Μουνάφο.

Αγγιξε το γκολ ο Χολέμπας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο πεντάλεπτο έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 47’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Χοσέ Χολέμπας έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε αντίθετη πορεία από την κίνηση του Παπαδόπουλου, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα κατάφερε να τη διώξει με το αριστερό χέρι σε νέο κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Γιουσέφ Ελ Αραμπί να απειλήσει. Ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Στο 53’ ο Γκόμες βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Νέες αλλαγές

Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την τέταρτη αλλαγή του στο παιχνίδι, βάζοντας τον Σεμέδο στη θέση του Καλογερόπουλου. Ο Ράσταβατς απέναντι με τον Κανελλόπουλο αντί του Βαλιέντε και τον Τιλίκα αντί του Αλί Μπάμπα. Στο 72’ και στο 74’ ο Αστέρας απείλησε με τα δυνατά σουτ των Κρέσπι και Γκόμες, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 75’ ο Ράσταβατς έβγαλε τον Γκόμες, βάζοντας στη θέση του τον Ριέρα.

Στο 83’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Καραργύρη αντί του Τζολάκη. Ο Πορτογάλος προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεαρό τερματοφύλακα.